Geschreven at Six

Hollandse garnalen Dinner at Six Houten Pellen

Hollandse garnalen

Klein, niet per se knap en vaak weggestopt in een kroket. Wat maakt nu eigenlijk deze, naar ons eigen landje vernoemde, garnaal zo bijzonder?

Lees verder »
Kern Aardpeer Groenten Vegetarisch Eten Houten

Het zit ‘m in de kern

Niet alles is eetbaar, en niet alles is lekker. Bepaalde smaken zijn goede trucjes van de natuur om te voorkomen dat dieren zichzelf ziek eten.

Lees verder »
Knolselderij Dinner at Six Groentenmenu Houten Restaurant

Een onverwacht aphrodisium

Aan de buitenkant valt het niet te voorspellen, deze ongelukkige knol ziet er mismaakt en kronkelig uit. Maar vergeet oesters (of tenminste voor heel even)

Lees verder »
Trucjes Dinner at Six Restaurant Houten

Doe maar duurzaam

Meer dan ooit worstelt de horeca met duurzaam werken. Gerechten in verschillende bakjes, tasjes om het in te vervoeren, cocktails in plastic flesjes en geprinte

Lees verder »
Kastanjes Herfst Dinner at Six Houten

Herfstige snack

De bomen kleuren geel, rood, oranje. Onder sommige bomen in zo’n mystiek herfstbos ligt de lekkerste snack voor het rapen: de tamme kastanjes.

Lees verder »
Trucjes Dinner at Six Restaurant Houten

Tafel gedekt?

Waarom gaan we zo graag uit eten? Laatst viel bij mij het doorslaggevende kwartje. We kwamen binnen, er klonk geen muziek, de zaak was leeg.

Lees verder »
Boontjes De Groentenakker Tuin Odijk Dinner at Six

Dop je eigen boontjes

Om alle bonen zit een peul, waar je ze uit moet ‘doppen’. Een klusje dat in alle restaurants een beetje mindfulness naar binnen haalt.

Lees verder »