Hollandse garnalen
Klein, niet per se knap en vaak weggestopt in een kroket. Wat maakt nu eigenlijk deze, naar ons eigen landje vernoemde, garnaal zo bijzonder?
Klein, niet per se knap en vaak weggestopt in een kroket. Wat maakt nu eigenlijk deze, naar ons eigen landje vernoemde, garnaal zo bijzonder?
Niet alles is eetbaar, en niet alles is lekker. Bepaalde smaken zijn goede trucjes van de natuur om te voorkomen dat dieren zichzelf ziek eten.
Less is more, zeker wanneer het zeevruchten betreft. In de puurste vorm, zonder poespas maar mét de juiste bereiding.
Skrei is een typische seizoensvis, en wordt ook wel de winterkabeljauw genoemd.
Aan de buitenkant valt het niet te voorspellen, deze ongelukkige knol ziet er mismaakt en kronkelig uit. Maar vergeet oesters (of tenminste voor heel even)
Meer dan ooit worstelt de horeca met duurzaam werken. Gerechten in verschillende bakjes, tasjes om het in te vervoeren, cocktails in plastic flesjes en geprinte
De bomen kleuren geel, rood, oranje. Onder sommige bomen in zo’n mystiek herfstbos ligt de lekkerste snack voor het rapen: de tamme kastanjes.
Waarom gaan we zo graag uit eten? Laatst viel bij mij het doorslaggevende kwartje. We kwamen binnen, er klonk geen muziek, de zaak was leeg.
Om alle bonen zit een peul, waar je ze uit moet ‘doppen’. Een klusje dat in alle restaurants een beetje mindfulness naar binnen haalt.
De borlottiboon, een gevlekte boon die vanuit het Spaans vertaald een ‘gespikkelde boon’ heet. Je kan deze parel ook kennen als, de kievitsboon.
We zullen de komende weken regelmatig (goed maakbare) recepten online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven
We zullen de komende weken regelmatig (goed maakbare) recepten online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven
Genieten in een ontspannen sfeer
Geopend: dinsdag t/m zaterdag vanaf 18:00 uur