
Een Vrouw in de horeca
Vrouw studeerde journalistiek en werkte daarnaast met veel enthousiasme in de kroeg, maar had nooit nagedacht over de periode die daarna zou aanbreken…

Vrouw studeerde journalistiek en werkte daarnaast met veel enthousiasme in de kroeg, maar had nooit nagedacht over de periode die daarna zou aanbreken…

Neut, jonkie, piketanussie, jajem, klare. Dit oud-Hollands distillaat is bezig met een opmars en gaat de strijd aan met de populaire whisky.

Deze fallusvormige groente komt maar een aantal weken per jaar opzetten. Het is voor velen dé associatie dat de lente begint en ze worden gezien

Door het sluiten van de restaurants heeft de markt van de afhaal-menu’s een sprint genomen. Hing dit al in de lucht of is het een

Klein, niet per se knap en vaak weggestopt in een kroket. Wat maakt nu eigenlijk deze, naar ons eigen landje vernoemde, garnaal zo bijzonder?

Niet alles is eetbaar, en niet alles is lekker. Bepaalde smaken zijn goede trucjes van de natuur om te voorkomen dat dieren zichzelf ziek eten.

Less is more, zeker wanneer het zeevruchten betreft. In de puurste vorm, zonder poespas maar mét de juiste bereiding.

Skrei is een typische seizoensvis, en wordt ook wel de winterkabeljauw genoemd.

Aan de buitenkant valt het niet te voorspellen, deze ongelukkige knol ziet er mismaakt en kronkelig uit. Maar vergeet oesters (of tenminste voor heel even)

Meer dan ooit worstelt de horeca met duurzaam werken. Gerechten in verschillende bakjes, tasjes om het in te vervoeren, cocktails in plastic flesjes en geprinte

De bomen kleuren geel, rood, oranje. Onder sommige bomen in zo’n mystiek herfstbos ligt de lekkerste snack voor het rapen: de tamme kastanjes.

Waarom gaan we zo graag uit eten? Laatst viel bij mij het doorslaggevende kwartje. We kwamen binnen, er klonk geen muziek, de zaak was leeg.