
De paddenstoelen ploppen uit de grond
De verscheidenheid van paddenstoelen van klassieke champignonroomsaus tot eekhoorntjesbrood en cantharel in de meest verfijnde gerechten.
30 september Lees verderDe verscheidenheid van paddenstoelen van klassieke champignonroomsaus tot eekhoorntjesbrood en cantharel in de meest verfijnde gerechten.
30 september Lees verderGelukkig groeit er nog meer in het wild, zo ook een enorme hoeveelheid jeneverbesstruiken op de korte duinen in Soesterduinen!
5 januari Lees verderNatuurwijn, of Vin nature op z'n Frans - dat klinkt gelijk wat chiquer. Maar is dan niet alle wijn een product van de natuur?
20 oktober Lees verderVrouw studeerde journalistiek en werkte daarnaast met veel enthousiasme in de kroeg, maar had nooit nagedacht over de periode die daarna zou aanbreken…
24 juni Lees verderNeut, jonkie, piketanussie, jajem, klare. Dit oud-Hollands distillaat is bezig met een opmars en gaat de strijd aan met de populaire whisky.
22 mei Lees verderDeze fallusvormige groente komt maar een aantal weken per jaar opzetten. Het is voor velen dé associatie dat de lente begint en ze worden gezien als de koningin onder de groente.
10 mei Lees verderKlein, niet per se knap en vaak weggestopt in een kroket. Wat maakt nu eigenlijk deze, naar ons eigen landje vernoemde, garnaal zo bijzonder?
21 april Lees verderNiet alles is eetbaar, en niet alles is lekker. Bepaalde smaken zijn goede trucjes van de natuur om te voorkomen dat dieren zichzelf ziek eten.
2 april Lees verderLess is more, zeker wanneer het zeevruchten betreft. In de puurste vorm, zonder poespas maar mét de juiste bereiding.
19 februari Lees verderAan de buitenkant valt het niet te voorspellen, deze ongelukkige knol ziet er mismaakt en kronkelig uit. Maar vergeet oesters (of tenminste voor heel even) en kies knolselderij; deze is net zo libidoverhogend.
22 januari Lees verderDe bomen kleuren geel, rood, oranje. Onder sommige bomen in zo'n mystiek herfstbos ligt de lekkerste snack voor het rapen: de tamme kastanjes.
13 november Lees verderWaarom gaan we zo graag uit eten? Laatst viel bij mij het doorslaggevende kwartje. We kwamen binnen, er klonk geen muziek, de zaak was leeg.
30 oktober Lees verderOm alle bonen zit een peul, waar je ze uit moet 'doppen'. Een klusje dat in alle restaurants een beetje mindfulness naar binnen haalt.
16 oktober Lees verderDe borlottiboon, een gevlekte boon die vanuit het Spaans vertaald een 'gespikkelde boon' heet. Je kan deze parel ook kennen als, de kievitsboon.
6 oktober Lees verderMooi artikel in het Algemeen Dagblad en op dat moment een gedeelde eerste plek in de Gouden Pollepel!
12 maart Lees verderDe to-share-trend is enigszins passé, ook het driegangenmenu-stramien is niet meer je-van-het. Eet waar je zin in hebt, en start desgewenst met een dessert.
12 november Lees verder‘We moeten ergens linksaf, maar ik weet niet meer zo goed waar.’ Chef Jules rijdt speurend over de Rondweg. Natuurlijk rijden we er eerst voorbij, het hek dat leidt naar de Houtense ganzenvarkens van Pig Me.
31 juli Lees verderOp het aperitievenkaartje pronken zelfbedachte tot klassieke cocktails (met én zonder alcohol) en ook: bier! Van de Houtense brouwerij Hommeles.
9 juli Lees verderHet Portugese Vinho verde is nat, groen en voedingsstofsarm. De drie ingrediënten voor frisse, lichte en zurige wijnen. De wijnen zijn veelal laag in alcoholpercentage en worden jong gedronken.
26 juni Lees verderDie dag dat alle vrouwen hun broek laten voor wat het is, en met rok en blote benen de deur uitstappen is door Martin Bril uitgeroepen tot Rokjesdag.
18 juni Lees verder