Guilty, ik heb cravings

DEEL DIT BERICHT

Krokant, zoet, zout en misschien een beetje fout, soms heb je er simpelweg zin in. Van ordinaire (ook wel hoerige) wijn tot crunchy bacon, je kunt je er moeilijk tegen wapenen. Schaam je vooral niet voor guilty pleasures. Naast dat we ze allemaal hebben (en er vast ook aan toegeven), is het ook fijn dat het recept voor succes vaak voor de hand ligt. 

7-10-2023

Over die ‘ordinaire’ wijn. Er zijn zoveel vage wijntermen dat je er bang van kan worden. Ordinair is volgens mij een term die redelijk voor de hand ligt. Ze is volvet, romig, en misschien iets te zwaar (in alcohol). Je verlangt ernaar als het grijs is buiten, en je niets anders hoeft dan genieten van een glas wijn. Alleen aan een bar of thuis op de bank. Voor de één is die wijn overigens wit (houtgelagerde chardonnay) en voor de ander rood (een net te zoete primitivo). 

Schroom niet om zo’n glas te bestellen. De wijn bestaat, speciaal voor jou! 

Eerder schreef ik al een blog over ‘de lepel’. Er is niets zo comfy als een lepelgerecht: een warm kommetje, gevuld met eten dat geen mes- en vork behoeft. Dat kommetje kun je vasthouden, en je hebt slechts één hand nodig om een hap naar je mond te brengen. Niet geheel onbelangrijk: zo’n gerecht is als het goed is zodanig bereid dat je in iedere hap alle smaken meepakt. 

Gebruik naast die lepel vooral ook brood of je vingers, om de hele kom leeg te schrapen. 

Zo’n gerecht met umamigenot is soms precies wat je nodig hebt. Wat is beter dan verrast worden met een guilty pleasure tijdens een verfijnd diner? De hele week hunker je al naar een grandioze BLT. Of een nostalgische baco. Precies die avond staat er een diner gepland, in het beste restaurant van het dorp. 

De gastvrouw weet jou te vertellen dat de cocktail van de avond gebaseerd is op cola met een kruidenrum, met limoen en goed veel ijs (kassa!). Als het voorgerecht dan ook nog eens geïnspireerd is op de beste BLT-sandwich die de chef ooit gegeten heeft, kan jouw avond niet meer stuk. 

Daarna eet je uiteraard nieuwe gerechten, met nog te ontdekken guilty pleasures. En drink je een glas wijn, zo elegant of ordinair als je zelf wil.

Mette Dijkstra

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.