


Wild lunch
Op 12 en op 19 december organiseren we een zondagslunch, met op 19 december het thema: Wild! Lunchen is tenslotte het nieuwe dineren aan het worden en wat is er eigenlijk lekkerder dan uitgebreid tafel op de zondagmiddag...

Italiaanse lunch
Op 12 en op 19 december organiseren we een zondagslunch, met op 12 december het thema: Italië! Lunchen is tenslotte het nieuwe dineren aan het worden en wat is er eigenlijk lekkerder dan uitgebreid tafel op de zondagmiddag...

Gefermenteerd druivensap, alsjeblieft!
Natuurwijn, of Vin nature op z'n Frans - dat klinkt gelijk wat chiquer. Maar is dan niet alle wijn een product van de natuur?
20 oktober Lees verder
Het belang van onderscheiden
Horeca komt in vele vormen en maten, maar bij alle zaken draait het natuurlijk om eten en drinken. Wat maakt nou dat je liever bij de een dan bij de ander komt?
30 september Lees verder
Digestieven proeverij
Binnenkort hier meer informatie over onze digestieven proeverij op zondag 21 november.

Beaujolais proeverij
Op zondagmiddag 17 oktober organiseren we weer een wijnproeverij, dit keer geheel in het teken van de Beaujolais. De Beaujolais heeft te kampen gehad met een klein imago probleem, maar is nu weer helemaal terug van weg geweest!

De bedoeling
De traditionele menukaart is schaars aan het worden. Maar wat is dan de bedoeling van zo'n kaart met verschillende gerechten zonder volgordebepaling?
21 september Lees verder
Een ‘gewone’ tafel
Gewoon, normaal, leuk en lekker. Begrippen waarover in de horeca nogal veel verwarring kan ontstaan.
4 september Lees verder
Hoe komen we af van de a-v-g-cultuur?
Aardappelen, vlees en groenten. Een avg’tje. Niks dat de Hollandse eetcultuur eigenlijk beter weergeeft. Is het al tijd om dit te doorbreken?
25 augustus Lees verder
Natuurlijk is horeca geen essentieel beroep
Met de lockdown, door een niet nader te noemen virus, werd er duidelijk welke beroepen er wel en niet essentieel zijn. Maar maakt niet essentieel ook minder belangrijk?
3 juli Lees verder
Een Vrouw in de horeca
Vrouw studeerde journalistiek en werkte daarnaast met veel enthousiasme in de kroeg, maar had nooit nagedacht over de periode die daarna zou aanbreken…
24 juni Lees verder
Jenever
Neut, jonkie, piketanussie, jajem, klare. Dit oud-Hollands distillaat is bezig met een opmars en gaat de strijd aan met de populaire whisky.
22 mei Lees verder
Asperges
Deze fallusvormige groente komt maar een aantal weken per jaar opzetten. Het is voor velen dé associatie dat de lente begint en ze worden gezien als de koningin onder de groente.
10 mei Lees verder
Is afhalen gemak of luxe?
Door het sluiten van de restaurants heeft de markt van de afhaal-menu’s een sprint genomen. Hing dit al in de lucht of is het een tijdelijke trend?
2 mei Lees verder
Hollandse garnalen
Klein, niet per se knap en vaak weggestopt in een kroket. Wat maakt nu eigenlijk deze, naar ons eigen landje vernoemde, garnaal zo bijzonder?
21 april Lees verder
Het zit ‘m in de kern
Niet alles is eetbaar, en niet alles is lekker. Bepaalde smaken zijn goede trucjes van de natuur om te voorkomen dat dieren zichzelf ziek eten.
2 april Lees verder
Sunday Roast op eerste paasdag
Op eerste paasdag verzorgen wij weer onze, ondertussen befaamde, Sunday Roast!

Wat de zee te bieden heeft
Less is more, zeker wanneer het zeevruchten betreft. In de puurste vorm, zonder poespas maar mét de juiste bereiding.
19 februari Lees verder
Fruits de mer-middag
Binnenkort meer informatie over dit evenement op zondag 7 maart.