Lunch at Zuylestein | 17-09-23

DEEL DIT BERICHT

We zijn trots op onze samenwerking met Landgoed Zuylestein en we willen deze bijzondere plek graag met jullie delen. Op zondag 17 september organiseren we een lunch en rondleiding door de tuin bij Zuylestein. 

Landgoed Zuylestein

De Ridderhofstad Zuylestein kent een indrukwekkend verleden. De vele bewaard gebleven tekeningen van huis en tuin geven ons tot op de dag van vandaag een goed overzicht van de ontwikkelingen die Zuylestein door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. De voormalige ridderhofstad was een plek waar vele belangrijke bestuurders van ons land elkaar troffen. 

Landgoed Zuylestein is uitgestrekt over 120 hectare. Ruim 52 hectare daarvan bestaat uit weilanden en bouwland, 12 hectare uit natuurgebieden, 8 hectare aan akkers en 45 hectare aan bossen. 

In 1630 werd landgoed Zuylestein door stadhouder Frederik Hendrik van Oranje Nassau gekocht. Een historische prent uit die tijd laat zien hoe de moestuin er toen uitzag. De brede padenstructuur in de juiste verhouding waarop met hoog bezoek werd gewandeld, kleine fruitbomen waar je makkelijk van kon plukken en platte bakken om het seizoen te kunnen verlengen. Deze historische elementen zijn in ere hersteld.

Buitengewone varkens

Buitengewone Varkens wroeten, scharrelen en luieren op akkers, in bossen en weilanden. Een verwend leven zoals de varkens verdienen!

Eigenaren Stan Gloudemans en Josse Haarhuis hebben verspreid over Nederland, altijd zichtbaar voor iedereen, circa 20 locaties in gebruik met toegewijde verzorgers. Die geven de in kleine familiegroepen levende varkens verantwoord geteeld voer. De varkens wroeten ook een gedeelte van hun voer zelf bij elkaar.

De combinatie van voer, frisse lucht en veel beweging zorgt voor een sublieme vleessmaak. Vervoer van de varkens en de logistiek van het vlees doen de buitengewone boeren en verzorgers allemaal zelf.

Wat gaan we doen

Na het ontvangst met aperitief, verdelen we de groep in tweeën. De ene groep start met een rondleiding door de tuin en gaat op pad met landgoedkenner Karlijn. De andere groep gaat samen met varkensboer Josse richting zijn varkens.
Tussen de rondleidingen strijken we neer voor een lunch, gemaakt van producten uit de tuin, en vlees van de varkens van Josse. Bij het eten serveren we begeleidende biologische wijnen.
Goed om te weten: we zitten die dag midden in de tuinen, omgeven door alles wat het landgoed te bieden heeft. Daar wil je bij zijn!

Hoe laat je verwacht wordt

We starten om 11.30u met het ontvangst. Na een welkomstwoord en eerste drankje wordt je mee op pad genomen. Het adres is Rijksstraatweg 11 te Leersum. Eventuele verdere instructies ontvang je een aantal dagen van tevoren in de mail. Na afloop van de middag is er ook nog een gelegenheid om zelf producten te kopen in de landgoedwinkel. 

Reserveren

De kosten voor deze middag bedragen €110,- per persoon. Dit is een all-in prijs voor de rondleiding, het eten en het drinken. De betaling regelen we in de week erna, via een betalingsverzoek in je mail. 

Je kan via deze link je reserveringsaanvraag doen. Uiteraard mag je ook even bellen naar het restaurant (030-2746272) of mailen naar bas@dinneratsix.nl. We hebben een beperkt aantal plekken, je krijgt van ons een bevestiging als je aanvraag goed is ontvangen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.