Valentijnsdag

DEEL DIT BERICHT

Dinner at Six & de Eetplaneet

Jules werkte met Ruben, daarna met Jac, waar Jac daarvoor al werkte met Coen. Nu staat Ruben weer naast Jules in de keuken van Dinner at Six en Coen weer naast Jac bij de Eetplaneet. Snap je het nog? We leggen het je uit, want uit deze samenwerking ontstaat dit fan-tas-tische valentijnsmenu. 

Hoe kennen ze elkaar?

De wondere wereld van de horeca is groot en o zo klein. Jules kwam na zijn eerste leerbedrijven, waaronder in Zuid-Frankrijk en in de keuken van Karel V, aan het werk bij Jac Rijks in het toenmalige Amberes.

Coen stond in precies dezelfde keukens, maar was Jules (onbewust) telkens nét voor. Ruben werkte samen met Jules in Zuid-Frankrijk, kwam ook bij Karel V terecht en staat nu naast Jules bij Dinner at Six. Dezelfde weg leidde tot verschillende eindbestemmingen, maar de vier koks hebben één belangrijk ding gemeen: liefde voor het ambacht.

Wat gaan we doen

Voor dit valentijnsmenu laten we de jongens voor het eerst echt samenkomen. Laat je verrassen en inspireren door de verschillende gerechten, die stuk voor stuk iets vertellen over hun ervaring en stijl. Zet alles op tafel, deel met elkaar en geniet!

Uiteraard doe je dat op Valentijnsdag en laat dat dit jaar nou precies op een zondag vallen! De perfecte dag om uitgebreid te lunchen, of de week af te sluiten met een lekker diner. Het menu kost 36,- euro per persoon en is uit te breiden met bijpassende (halve) flessen wijn en/of kaas als afsluiter.

Zet je tafel vol met deze gerechten:
 brood van de veldkeuken | lavasboter met mierikswortel | salsa romesco

ajo blanco
huzarensalade met koolrabi en kwartelei
gerookte biet met dragonmayonaise, granaatappel en fenegriekkaas
gebraiseerde bleekselderij met parmezaan en hazelnoot
kwartel gevuld pruimen en morillesaus
schorseneren van de barbecue met beurre noisette en salsa verde van palmkool

en sluit af met zoet:
roggecake met lemoncurd, bloedsinaasappel en karnemelk anglaise
stracciatella van donkere chocolade en aardpeer

Desgewenst kun je het menu uitbreiden met drie kaasjes van Oudwijker, voor 7 euro bovenop de menuprijs.

Het menu is ook als volledig groentemenu te bestellen. 

Inschrijven

Je kan je inschrijven via het formulier op de website. Afhalen kan zowel bij de Eetplaneet in Utrecht, als bij Dinner at Six in Houten. Er zijn verschillende tijdsblokken voor het afhalen. Inschrijven kan tot en met donderdag 11 februari, 16.00 uur. De afhaaltijden zijn wat ruimer dan normaal, zodat je ook uitgebreid kunt lunchen of het kunt serveren als diner. Tegelijkertijd voorkomen we hiermee spitsdrukte. 

Het valentijnsmenu is helemaal uitverkocht!

Is het door omstandigheden niet mogelijk het menu af te halen? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.