Als de zon schijnt eet je buiten

DEEL DIT BERICHT

Die dag dat alle vrouwen hun broek laten voor wat het is, en met rok en blote benen de deur uitstappen is door Martin Bril uitgeroepen tot Rokjesdag. In de (Nederlandse) horeca bestaat net zo’n dag, de dag dat de deur naar binnen gesloten kan blijven want iedereen zit liever buiten: Terras dag.

18-06-2019

Zonnestralen zijn heilig, verspilling daarvan is een doodzonde. Dus al is het vijftien graden, buiten zal er gegeten worden. Terrassen worden met zorg en liefde eerder van stal gehaald om aan die wens de voldoen. Desnoods wordt voor het laatste ‘tweetje’ een van de binnentafels naar buiten gezet.

Eten op het terras

Buiten eten. Waarom doen we dat zo graag? Doet het ons denken aan lange vakantie-avonden? Schijnt de zon in ons koude kikkerland echt zo weinig dat we onze kansen verspillen door binnen te gaan zitten? Of maakt zonlicht ons simpelweg gelukkiger dan kunstlicht?

Fine dining: tafels gedekt

De kunst is om als restaurant of café de sfeer van binnen ook buiten te creëren. Al zit je niet ín de zaak, je moet als gast toch voelen waar je eet en wat je mag verwachten. Het terras van een luxueuze fine dining zaak is niet voorzien van bierkaarten en asbakken, maar van bestek en wijn- of waterglazen.

Van buiten naar binnen

Hoe graag we ons ook wanen in tropische oorden, het weer blijft onbetrouwbaar. Geregeld vindt er een geïmproviseerde stoelendans plaats bij een onverwachte bui. Iedereen naar binnen, want zo heilig als de zon, zo duivels zijn regendruppels op je bord.

Nieuw terras bij Dinner at Six

Ook bij Dinner at Six hebben wij ons voorbereid op een tweede zomer met warme, zonovergoten avonden. We hebben nu achter de zaak een plek om buiten te eten. Je zit er uit de wind en aan de kant van de zon, dus ook met vijftien graden is het goed toeven. Je zit lekker beschut en we hebben het leuk aangekleed. Of je nu alleen wil borrelen of uitgebreid wil dineren, bij mooi weer ben je van harte welkom op ons nieuwe terras.

Kom vooral eens langs, in rok of broek, voor een fijn diner in of uit de zon. De eerste Terrasdag dit jaar was eind februari al, met een maximumtemperatuur van 19 graden. Mogen er nog vele volgen.

Mette Dijkstra

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.