Recept voor: Vlierbloesem siroop

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Vlierbloesem siroop

Ingredi├źnten:

  • Vlierschermen
  • Suiker
  • Water
  • Citroen

Bereiding:

De vlier is een struik die 1x per jaar in bloei staat en van deze vlierschermen kan je hele lekkere siroop maken! Om dit te maken zal je deze vlierschermen wel moeten plukken. Pluk hierbij alleen de schermen die vol in bloei zijn en probeer er zo min mogelijk takjes van af te halen. Het recept is afhankelijk van de hoeveelheid die je geplukt hebt, maar als je de juiste verhoudingen aanhoudt dan werkt het altijd.

Doe je geplukte vlierschermen in een grote pan en doe er water bij zodat alles net onderstaat. Laat dit een nacht buiten de koelkast trekken. De volgende dag zeef je de vlier eruit en vang je het water op in een maatbeker. Doe het water terug in de pan en voeg per liter water een kilo suiker en een halve citroen toe. Breng dit 1x aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost.

Als de siroop is afgekoeld kan je het gebruiken om er zelf limonade mee te maken, voor cocktails, voor ijs, om fruit te marineren of op andere manier te verwerken in desserts!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.