Recept voor: Mayonaise variaties

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Mayonaise variaties

Ingrediënten:

  • 2 eidooiers
  • eetlepel mosterd (Dijon)
  • 50 ml azijn (sushi azijn)
  • 500 ml olie

Bereiding:

Mayonaise bestaat voor het grootste gedeelte uit olie. Dit betekent dat als je de olie die je gebruikt een smaak meegeeft, automatisch je mayonaise die smaak aanneemt. Je kan een neutrale mayonaise maken door neutrale olie te gebruiken. Maar draai eens een half bosje basilicum met 500 ml zonnebloemolie in de blender en gebruik vervolgens deze basilicumolie om je mayonaise te maken, dan krijg je een heerlijke basilicum mayonaise. Op deze wijze kan je eindeloos variëren met kruiden, maar ook met bijvoorbeeld specerijen. Verwarm een eetlepel van je favoriete specerij in de olie en laat de olie de smaak van de specerij overnemen. Laat de olie vervolgens eerst goed afkoelen om er mayonaise van te kunnen maken. 

Mayonaise maken kan met de hand (kloppen met een garde) maar als je de apparatuur hebt is dit wel aan te raden. Gebruik een blender (als je er al draaiend iets aan kan toevoegen) of een staafmixer en een maatbeker. Meng eerst alle ingrediënten behalve de olie, en voeg dan langzaam de olie beetje voor beetje toe tot je een gebonden saus hebt. Mayonaise is nooit exact maar maak je naar smaak, proef dus het resultaat. Heeft het meer zout nodig? Beetje citroensap? Beetje water om te verdunnen? Maak de mayonaise zoals jij het lekker vindt, geniet ervan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.