We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.
Recept voor: Linzencurry
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram gedroogde rode linzen
- 500 milliliter kokosmelk
- 600 milliliter groentebouillon
- 2 uien
- 1 rode peper
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 80 gram gember
- Halve bos koriander
- 3 lente uien
- 3 aubergines
Bereiding:
Begin met het afspoelen van de linzen, de linzen zijn goed gespoeld als het water weer helemaal helder is. Snijd nu de ui, peper, knoflook en gember fijn en fruit zachtjes in een pan. Voeg als het glazig is de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat dit even mee verwarmen en voeg vervolgens ook de linzen toe. Blus alles af met de groentebouillon en de kokosmelk. Breng aan de kook en laat het zachtjes pruttelen voor zo’n 15 minuten, blijf regelmatig roeren. Hierdoor komt het zetmeel los van de linzen en blijft het tevens niet aan de bodem van de pan zitten.
Snijd ondertussen de aubergines in blokjes en bak deze bruin op heet vuur in een koekenpan met wat olie en zout. Snijd de lente uien in fijne ringen en hak de koriander. Roer als de linzen gaar zijn de aubergine door de linzencurry en garneer met de lente uien en koriander.
Lekker om te eten met naanbrood en een lepel Turkse yoghurt!