Recept voor: Vichysoisse

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Vichysoisse

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 2 stuks prei (gebruik alleen het wit van de prei)
  • 8 aardappelen
  • 4 tenen knoflook
  • 500 ml liter room
  • 500 ml bouillon
  • Glas witte wijn

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en was ze goed onder stromend water. Snij het witte gedeelte van de prei en knoflook fijn en stoof met een klont boter op middelmatig vuur in een ruime pan. Snij de aardappelen onder tussen in grove stukken, voeg ze toe aan de pan als de prei als glazig en zacht is. Blus af met een glas witte wijn en schenk vervolgens de room en de bouillon in de pan, zorg dat de aardappelen net onder staan. Breng aan de kook en zet dan op een laag vuur, laat dit zo’n 20 minuten pruttelen tot de aardappelen helemaal gaar zijn. Zet ondertussen je blender of keukenmachine klaar, draai de maaltijdsoep helemaal glad. Als de soep te dik is kan je beetje water toevoegen.

Lekker om deze stevige maaltijdsoep te serveren met een mooi stuk brood. Als je het lekker vindt kan je ook nog wat garnituren aan je soep toevoegen, zoals gestoofde prei, gebakken krieltjes en of fijngesneden bieslook.

Eet smakelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.