Recept voor: Bloemkool Tandoori

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Bloemkool Tandoori 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 limoenen, sap en rasp
  • 1 el komijn
  • 1 el kurkuma
  • 2 el garam masala
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 liter kokosmelk
  • 1 el tomatenpuree
  • 0,5 liter bouillon
  • stuk gember
  • Bloemkool

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een ruime pan, verwarm alle specerijen in deze pan. Doe dit niet te heet, ze mogen niet verbranden. Snij de gember, knoflook en ui fijn en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de specerijen. Verwarm even door en blus dan af met de bouillon en kokosmelk. Laat de saus in ieder geval een half uur pruttelen. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes van gewenste grootte. Doe de bloemkool in een ovenschaal met wat olie en zout. Rooster de bloemkool in een voorverwarmde oven op 200 graden tot mooi goudbruin (ongeveer 15 minuten), het mag nog best wat bite hebben. Maak de saus af met sap en rasp van de limoenen.

Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst, maar je kan er ook Naanbrood of iets dergelijks bij eten, wat jij lekker vindt. Maak het gerecht af met fijngesneden bosui, pinda’s en eventueel yoghurt.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.