Recept voor: Clafoutis met blauwe bessen

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Clafoutis met blauwe bessen

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 300 gram blauwe bessen
  • 6 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder
  • 500 ml melk
  • Rasp van 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakvorm in van ongeveer 25 centimeter en bekleed met bakpapier.

Klop de eieren en voeg tijdens het kloppen langzaam de suiker toe, blijf net zo lang kloppen tot het mengsel wit wordt. Rasp hierin de schil van een sinaasappel en voeg daarna de melk toe. Klop dit nog even goed door. Zeef de bloem en bakpoeder in het mengsel en roer goed om klontjes te voorkomen. Schenk nu een deel van het mengsel voor maximaal een centimeter diep in de bakvorm en bak dit voor 10 minuten in de oven. Haal dan de bakvorm uit de oven en verdeel de blauwe bessen over de bodem. Schenk nu het overige mengsel over de blauwe bessen en bak nog eens 30 minuten af. Niet iedere oven is hetzelfde, check daarom of de clafoutis gaar is door zacht aan de bakvorm te schudden, de clafoutis moet mooi goudbruin en niet meer vloeibaar zijn.

Laat helemaal afkoelen voor je de clafoutis aansnijd, bestrooi voor serveren met poedersuiker. Lekker om te serveren met geslagen room of maak er een crème anglaise bij!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.