Recept voor: Rendang

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Rendang

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilogram runderstoofvlees
  • 2 stuks uien
  • 4 tenen knoflook
  • stuk gember (duimgroot)
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 stuk citroengras
  • 1 stuk laos (duimgroot)
  • 10 stuks limoenblad
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 750 milliliter kokosmelk
  • 250 milliliter runderbouillon
  • 2 stuks limoenen
  • 75 milliliter ketjap manis

Bereiding:

Begin met het fijnsnijden van de knoflook, ui en gember. Zet een royale stoofpan op het vuur en braad eerst het vlees in gedeeltes aan, doe niet alles tegelijk omdat de temperatuur van de pan dan teveel daalt. Braad het vlees mooi goudbruin aan beide kanten aan en haal uit de pan en leg apart. Zet het vuur wat lager en fruit de knoflook, ui en gember zachtjes aan. Als alles glazig is voeg dan de komijnpoeder, korianderpoeder, sambal en de laos toe, roer dit goed door en stoof even mee. Blus af met de runderbouillon en breng aan de kook. Voeg nu de kokosmelk, de limoenblaadjes en de citroengras (kneus deze eerst een beetje) toe. Verwarm het mengsel tot net onder het kookpunt en voeg dan het vlees weer terug in de pan. Laat dit minstens vier uur zonder deksel op laag vuur staan, bij voorkeur net onder kookpunt. Roer om de zoveel tijd even door, om te laten zien dat je er heel druk mee bent en om te genieten van de geuren die er vanaf komen…

Het vocht mag nu voor twee derde verdampt zijn en trek het vlees met een tang een beetje uit elkaar. Het moet ondertussen een dikkere saus zijn en het mag vlees uit elkaar vallen. Maak het af met het sap van 2 limoenen en de ketjap (dit is naar smaak, je kan altijd iets meer of minder toevoegen.) Proef of er zout nodig is en voeg toe naar smaak.

Serveer de rendang met bijvoorbeeld rijst en atjar. Eet smakelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.