Recept voor: Naanbrood

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Naanbrood

Platbroden zijn uiterst eenvoudig te maken en als je eenmaal de smaak te pakken hebt maak je ze altijd zelf in plaats van het te kopen in de supermarkt. Het recept is makkelijk te halveren of te vermenigvuldigen als je meer zou willen maken, bij gelijke delen yoghurt en bloem werkt het altijd.

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram yoghurt
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten met je vingertoppen tot er een bal begint te vormen. Als het mengsel toch wat te droog is voeg je beetje yoghurt toe, is het te nat een beetje extra bloem. Als alles tot 1 bal is gevormd haal je de bal uit de kom en kneed nog even kort door op het werkblad. Pak het deeg in plasticfolie en laat in de koelkast rusten.
Haal een deel van bol af en bestuif je werkblad met beetje extra bloem. Rol met een deegroller (of een lege fles wijn) uit tot gewenste dikte en grote. Blijft het plakken? Gebruik wat meer bloem.
Bak het brood in een koekenpan (of bakplaat als je die hebt) met een klein scheutje olie. Het brood is klaar als het aan beide zijden mooi goudbruin gebakken is.

Heerlijk bij curry’s of eigenlijk alle sauzen waar je brood in wil dopen!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.