Recept voor: Orzo met geroosterde paprika

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Orzo met geroosterde paprika

Orzo is een rijstvormige pasta soort die veel wordt gebruikt in de Italiaanse, Griekse en Turkse keuken. Je kunt de pasta goed gebruiken voor salades, bijgerechten of als vervanger van bijvoorbeeld couscous of risotto. Dit recept kan als een hoofd- of bijgerecht. Mocht je geen orzo in huis hebben of geen zin hebben om boodschappen te doen, dan kun je elke andere soort pasta hiervoor ook goed gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram orzo
  • 4 stuks rode paprika of 1 pot kant en klare geroosterde paprika
  • 2 theelepels tomaten puree
  • 2 grote uien
  • 1/2 bos basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 3 stuks venkel
  • 200 gram cherry tomaat
  • 300 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Voor de saus:
Indien je verse paprika gebruikt, snijd de paprika door de helft en verwijder de pitjes en stelen. Verdeel de paprika met de buitenkant naar boven in een ovenschaal en giet er wat olijfolie en een snuf zout overheen. Dek de ovenschaal af met aluminium folie en rooster de paprika voor 30 minuten of 180 graden in de oven. Laat vervolgens tot kamertemperatuur afkoelen. Als de paprika’s zijn afgekoeld kan je eenvoudig het buitenste vel van de paprika verwijderen.
Maak de uien schoon, en snijd ze in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Fruit de ui en knoflook aan in een ruime steel- of kookpan op middelhoog vuur, voeg de tomatenpuree en de geroosterde paprika toe (indien je paprika’s uit een potje gebruikt, gooi ze dan eerst op een zeef en spoel de pitjes en steeltjes af). Voeg de groentebouillon toe en een snufje zout, laat dit 15 tot 20 minuten staan op laag vuur.

Pluk de blaadjes van de basilicum en kook deze 5 minuten mee met de paprika en pureer vervolgens het geheel met een staafmixer of met een blender.

Voor de groenten:
Snijd de venkel door de helft en daarna in dunne reepjes. Verwijder de kroontjes van de tomaat.

Bak de venkel voor ongeveer 5 minuten met een goede scheut olie aan in een bak- of wokpan, blijf roeren of schudden in de pan tot de venkel langzaam begint te verkleuren. Voeg de tomaten toe en bak nogmaals 5 minuten tot de tomaten een beetje uit elkaar beginnen te vallen.

Voor de orzo:

Kook de orzo volgens de verpakking en giet af. Laat de orzo uitstomen en doe terug in de pan. Roer met een beetje olijfolie de pasta goed los.

Afmaken:
Voeg de orzo en de Parmezaanse kaas toe bij de paprika saus en meng alles goed met elkaar. Verdeel de orzo over 4 borden en maak af met de gebakken groenten en eventueel nog wat extra kaas en olijfolie.
Eet smakelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.