We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.
Recept voor: Orzo met geroosterde paprika
Orzo is een rijstvormige pasta soort die veel wordt gebruikt in de Italiaanse, Griekse en Turkse keuken. Je kunt de pasta goed gebruiken voor salades, bijgerechten of als vervanger van bijvoorbeeld couscous of risotto. Dit recept kan als een hoofd- of bijgerecht. Mocht je geen orzo in huis hebben of geen zin hebben om boodschappen te doen, dan kun je elke andere soort pasta hiervoor ook goed gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram orzo
- 4 stuks rode paprika of 1 pot kant en klare geroosterde paprika
- 2 theelepels tomaten puree
- 2 grote uien
- 1/2 bos basilicum
- 2 tenen knoflook
- 400 milliliter groentebouillon
- 3 stuks venkel
- 200 gram cherry tomaat
- 300 gram geraspte Parmezaanse kaas
Pluk de blaadjes van de basilicum en kook deze 5 minuten mee met de paprika en pureer vervolgens het geheel met een staafmixer of met een blender.
Bak de venkel voor ongeveer 5 minuten met een goede scheut olie aan in een bak- of wokpan, blijf roeren of schudden in de pan tot de venkel langzaam begint te verkleuren. Voeg de tomaten toe en bak nogmaals 5 minuten tot de tomaten een beetje uit elkaar beginnen te vallen.
Kook de orzo volgens de verpakking en giet af. Laat de orzo uitstomen en doe terug in de pan. Roer met een beetje olijfolie de pasta goed los.