Recept voor: Atjar

DEEL DIT BERICHT

We zullen de komende weken regelmatig een (goed maakbaar) recept online plaatsen. Dit doen we om je te inspireren om lekker, voedzaam en gezond te blijven koken en zodoende goed voor jezelf en je gezin te zorgen.

Recept voor: Atjar

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 rode paprika
  • 2 winterpenen
  • 150 gram taugé
  • 1 rode peper
  • 250 gram witte kool
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 eetlepel sambal manis

Marinade:

  • 90 gram suiker
  • 750 ml natuurazijn
  • 750 ml water
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • Snuf zout
Bereidingswijze:

Zet een ruime kookpan op met het water, de azijn en een eetlepel kurkuma en breng aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en de paprika’s, witte kool en winterpenen in reepjes.  Snijd de rode peper in kleine ringetjes en snipper de ui en knoflook.Als het water kookt blancheer dan de bloemkool, paprika, witte kool en winterpeen om de beurt in het kookvocht beetgaar en spoel de groenten meteen koud als je ze uit de pan haalt.Fruit nu in een koekenpan de ui en de knoflook aan en zodra het glazig wordt voeg dan de theelepels gember en kurkuma toe. Laat even mee fruiten en voeg vervolgens de sambal toe en laat nog even zachtjes op het vuur staan.Voeg ondertussen de suiker aan het kookvocht toe en proef hoe de zoet/zuur balans is (denk eraan dat als het afkoelt het altijd zoeter is dan wanneer iets warm is). Voeg vervolgens een eetlepel mosterdpoeder, een goeie snuf zout en de knoflook en ui toe aan het kookvocht.

Plaats alle groenten weer in de pan en breng het geheel 1x aan de kook en laat vervolgens de groenten samen met het vocht afkoelen in een ruime bak of weckpot.

Zodra afgekoeld is het door deze conserveringstechniek lang houdbaar, al vragen we ons af of je het lukt om het lang te bewaren… Een heerlijk bijgerecht voor bij de rijst of gewoon voor wanneer jij er zin in hebt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.