Recept voor: Dry Martini

DEEL DIT BERICHT

De martini is een iconische cocktail en heeft (bijna) niets te maken met het merk Martini dat je kant-en-klaar in de supermarkt of slijter koopt. Er is zelfs een speciaal glas voor ontworpen en de discussie over de perfecte verhouding van een martini zal nooit stoppen.

De Martini zoals we die nu kennen is een afgeleide van de Martinez. Een cocktail waar ook maraschino likeur in zit. Maraschino likeur is een fruitlikeur op basis van kersen. Voor een martini werd dat weggelaten maar de verhouding vermouth en gin was gewoonlijk 1:1, langzaam maar zeker werd de hoeveelheid vermouth steeds minder. Het schijnt dat Churchill wilde dat er alleen naar een fles vermouth gekeken werd terwijl de gin werd ingeschonken! Tegenwoordig verschuift het weer een beetje terug naar iets meer vermouth. In ons recept vind je onze persoonlijke favoriet. Maar zoals gezegd; iedereen is uitgesproken over hoe een perfecte dry martini hoort te zijn dus aarzel niet om te experimenteren!

We hebben gekozen voor Tanqueray Ten gin gekozen omdat dat een hele frisse gin is met veel citrus en een hele subtiele kruidigheid. De Cocchi Americano is een redelijk unieke aperitief wijn die heel vergelijkbaar is met vermouth. Het grote verschil is echter dat voor Cocchi er ook quinine gebruikte wordt. Dat ken je misschien wel als het belangrijke ingrediënt van tonic, en dat het ook zijn kenmerkende bitters geeft.

Ingrediënten:

  • 75 ml Tanqueray Ten gin
  • 15 ml Cocchi Americano Aperitivo
  • 2 dashes Bitter Truth orange bitters
  • 1 citroenschil

Bereidingswijze:
Vul een groot mix glas met ijs, en vul ook een martini glas met ijs. Schenk in het mix glas de gin en Cocchi samen met twee dashes van de sinaasappel bitters. Roer ongeveer 20 seconden goed in de gin. Gooi het ijs uit je martini glas en schenk de martini in het glas zonder het ijs.
Wrijf de rand van het glas in met de citroenschil en leg het daarna in je martini als garnering, santé!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.