Recept voor: Negroni en Nogroni

DEEL DIT BERICHT

Negroni

De Negroni is een klassieke Italiaanse cocktail die je in elke cocktailbar kunt bestellen, zelfs als ie niet op de kaart staat. Pas wel op, het is een ‘alcohol forward’ cocktail; de nadruk ligt dus op alcohol. Een negroni kan de perfecte start zijn van je avond maar werkt ook heel goed als afsluiting, het is niet voor niets zo’n populaire cocktail. En je hoeft er niet eens heel veel voor in huis te hebben!

Ingredienten:

  • 20 ml campari
  • 30 ml dolin rode vermouth
  • 40 ml RBL ANN gin
  • sinaasappel schil

Bereidingswijze:
Een traditionele Negroni maak je met gelijke delen campari, vermouth en gin. Maar omdat wij een iets minder bittere cocktail willen hebben we een beetje aan die verhoudingen gesleuteld. Door iets minder campari te gebruiken bereik je twee dingen; de cocktail wordt iets minder bitter en de subtiele smaken van de gin komen wat beter naar voren. 

Vul een tumbler met ijs tot de rand. Schenk de campari, vermouth en gin in het glas en roer ongeveer 30 seconden rond. Dit zorgt er voor dat alles goed mengt, dat alles goed koud wordt en dat je je cocktail iets verdund. Pak dan je sinaasappelschil en wrijf die over de rand van je glas. Dit doe je om de olie uit de schil af te geven aan het glas voor nog meer smaak! Leg hem daarna half op de rand en half in de cocktail. Voilà! Je Negroni is nu klaar om te drinken, sante!


Nogroni

Ook alcoholvrij kun je hele toffe cocktails maken. De Nogroni is een variant op de Negroni, een cocktail die zich kenmerkt door de sinaasappelbitters van campari. Maar tegenwoordig is de markt van de alcoholvrije dranken ook steeds groter en beter. Voor deze cocktail hebben we gekozen voor de martini floreale. Een alcoholvrij aperitief wat goed verkrijgbaar is en samen met de crodino een mooie kruidigheid en bitters afgeeft. Samen met het zoetzuur van cranberrysap krijg je toffe mocktail die echt bewijst dat je geen alcohol nodig hebt om iets lekkers te drinken.

Ingredienten:

  • 30 ml crodino
  • 30 ml cranberry sap
  • 30 ml martini floreale
  • sinaasappelschil

Bereidingswijze
Vul een tumbler met ijs tot de rand. Schenk alles in het glas en roer goed. Wrijf de sinaasappelschil over de rand van het glas om de etherische oliën af te geven en leg dan de schil op het ijs, sante!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.