Natuurwijn proeverij!

DEEL DIT BERICHT

We gaan weer wijn proeven! Op zondag 26 mei organiseren wij weer een wijnproeverij. Dit keer met het thema “Natuurwijn”! Onze leverancier Vleck wijnen komt langs en neemt jullie mee in de wereld van de Vin naturel. 

 

Wat we gaan doen

Op zondag 26 mei serveren wij een aantal verschillende natuurwijnen. Arjen van Vleck wijnen komt langs en neemt jullie mee in deze wereld. Hij laat je verschillende soorten natuurwijn proeven en vertelt daarbij over de makers van de wijn en waarom het zo bijzonder is. Doordat natuurwijnen op een net iets andere wijze worden geproduceerd zul je merken dat de wijnen anders zullen zijn dan je wellicht gewend bent. Wat ons betreft is dit precies waarom het leuk is om te schenken in een wijnproeverij. Tijdens het wijnproeven verzorgen wij natuurlijk verschillende hapjes en is er de ruimte om lekker te kletsen, rond te lopen en te discussiëren over de wijn. Het zal een leerzame middag worden maar het is vooral de gezelligheid. Heb je iets bijzonder lekkers geproefd dan kan je na afloop direct je bestelling plaatsen. Wij zorgen dat de wijn de dagen erna klaar staat om in het restaurant op te halen.

Is natuurwijn eigenlijk wel lekker?

Geen natuurwijn is dezelfde, zelfs niet als ze gemaakt is van druiven die slechts honderd meter verderop geplukt zijn. Natuurwijn is boers, onvoorspelbaar en machtig interessant. Het is hip, wordt in slechts tientallen restaurants geserveerd en is niet in de supermarktschappen te vinden. Voor de wijnliefhebber is het een klein wonder in een fles.
De kleur en helderheid kan voor wat verwarring zorgen. Anders dan bij fabriekswijnen, of wijnen die in massa’s geproduceerd worden, zitten er soms stukjes in. Is de kleur niet robijnrood, maar fel oranje of juist donkerpaars. Zonder conserveringsmiddelen, additieven en toevoegingen om bezinksel te voorkomen, is het resultaat logischerwijs ook anders.
Wat je lekker vindt is natuurlijk altijd persoonlijk, dit is bij reguliere wijn niet anders. Deze wijnen zijn in ieder geval spannend en hoe leuk is het om samen te proeven en te bespreken wat je lekker of minder lekker vindt!?

Zorg dat je er bij bent

Het wordt een gezellige middag en wij kunnen eigenlijk al niet wachten. We starten om 14.30 uur en het zal tot ongeveer 18.00 duren.  De kosten voor deze proeverij bedragen 35,- euro per persoon, dit is inclusief alle wijn en verschillende hapjes die wij verzorgen. Je opgeven voor deze middag kan aan de zijkant van deze pagina. Of mail naar bas@dinneratsix.nl. Je zal vervolgens een bevestiging ontvangen als we nog plek hebben. Met mooi weer doen we deze proeverij natuurlijk buiten op ons nieuwe terras.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.