Griekse wijn!

DEEL DIT BERICHT

Griekse wijnbouw is al heel oud

De geschiedenis van de Griekse wijn is minstens 6.500 jaar oud. De oudste resten van geperste druiven werden gevonden in Griekenland. Deze lange traditie zit in de bodem, in de druiven en dankzij de toegenomen bewustwording en professionele aanpak van de laatste 50 jaar ook weer in de fraaie wijnen. Het gaat bijvoorbeeld om de eeuwenoude druivensoorten als Assyrtiko, Malagousia, Debina en Rhoditis. Naast de druif zijn natuurlijk ook het klimaat en de grondsoort van belang voor de smaak van de wijnen. Het klimaat in Griekenland is mediterraan, met korte winters en zeer hete zomers. De wijngaarden liggen verspreid over het hele land, ook op de eilanden en vaak in de buurt van de zee, die een beetje verkoeling brengt. Griekenland kent honderden inheemse druivenrassen.

Heel veel druivensoorten

De Grieken hanteren duidelijke wijnkwalificaties. Ik zal er hier niet over uitweiden maar met een beetje kennis van zaken kan je van tevoren goed weten wat je kwalitatief van de wijn mag verwachten. Vind je de Franse druivensoorten al ingewikkeld begin dat maar niet aan de Griekse druivenrassen. Ze winnen het zelfs dik van de Italianen, die er zelf ook wat van kunnen. De Romeinse dichter Vergilius schreef al dat het makkelijker is om “alle zandkorrels langs de zee te tellen dan alle Griekse druivenrassen te benoemen”.

Griekse wijn proeven bij ons!

Wij bij Dinner at Six hebben dit voor je opgelost. We hebben de lekkerste witte en rode wijnen met een eerlijke prijs – kwaliteit verhouding voor je uitgezocht en ook nog met welke gerechten ze het beste combineren. Griekse wijnen die wij kiezen zijn vaak biologisch. Probeer eens wat anders, probeer eens een keertje Griekse wijn.

Wij doen ook regelmatig wijnproeverijen, dit doen we eigenlijk altijd op zondagmiddag. Hou de agenda in de gaten, daar zullen de evenementen op verschijnen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.