Eten om het proeven

DEEL DIT BERICHT

De to-share-trend is enigszins passé, en ook het driegangenmenu-stramien is niet meer je-van-het. Eet waar je zin in hebt, en start desgewenst met een dessert in plaats van een voorgerecht. Geen grote honger? Vraag naar meerdere kleine gerechtjes, dan is je avond niet na één bord al voorbij. 

12-09-2019

Op de kaart noemen we het niet voor niets geen voor- en hoofd- en nagerechten meer. Wij worden er enthousiast van als gasten verschillende – en liefst nieuwe – dingen proeven. Stel je eigen diner samen. En ook al is to-share passé, het mag. Mits je tafelgenoot niet veel sneller eet dan jij.

Een avondvullend programma

Uit eten gaan is meer dan alleen eten. Naar huis met trek is niet de bedoeling, maar je hoeft niet binnen een half uur al onderuit te zakken op de stoel na een bord vol machtig eten. Laat het een avondvullend programma zijn, waarbij de chef je mag verrassen met alles wat hij in huis heeft.

Dat verrassingselement wordt nog wel eens spannend gevonden. Onthoud dan één ding: alles wat de keukenbrigade maakt, is bedoeld om lekker te zijn. Het klinkt zo simpel. En omdat smaak persoonlijk is, is het de uitdaging van de chef om ingewikkelde ingrediënten toegankelijk te maken. Of om ogenschijnlijk simpele producten of smaken om te toveren tot smaakexplosies.

Zoals je thuis niet eet

En dat mag je verwachten: een simpele omschrijving met een verrukkelijk resultaat. Eet een doperwt, een rood bietje of een stukje vis zoals je thuis niet doet. Eet niet omdat je trek hebt, maar om het te proeven. Om na een gerechtje verlekkerd uit te kijken naar het volgende.

Dieetwensen of allergieën?

Zelf kiezen van de kaart is de optie van twee, je kunt het ook volledig aan de chef overlaten. Dan hoef je helemaal nergens meer over na te denken. De keuken houdt rekening met eventuele dieetwensen en/of allergieën. Laat het ons weten als dat van toepassing is.

Mette Dijkstra

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.