De eerste bitterbal

DEEL DIT BERICHT

Ken je dat extreme verlangen als je langs een bakker komt waar de geur van versgebakken brood uit de afzuigers de straat vult? Instinctief reageert je hele lijf op die geur van warmte en belofte aan een knapperige korst waar je geen genoeg van kunt krijgen. De bakker lokt je door aanspraak te doen op je onderbewuste.

06-05-2022

Verlangen is iets heerlijks. Soms is eraan toegeven zelfs minder bevredigend dan het verlangen zelf. Maandenlang uitkijken naar dat ene concert, van de artiest die je stiekem op de hoogste troon geplaatst hebt. Weten dat je volgende maand uit eten gaat bij dat ene restaurant waar iedereen het al maanden over heeft – je telt de dagen af in je agenda. De periode voorafgaand aan je vakantie, waarbij je fantaseert over honderd procent zongarantie en privébaaitjes met witte zandstranden.

Grootse vooruitzichten geven energie. Iets wat we misschien wel extra geleerd hebben tijdens periodes van lockdown, isolatie en beperkte mogelijkheden van entertainment. Maar soms verlang je simpelweg naar een portie bitterballen, nog te heet om gelijk van te eten. Met een biertje ernaast om je licht-verbrande tong mee te verkoelen.

Voor mijn symboliseert de bitterbal misschien wel de heropening van de horeca. Met het grootste gemak bestel je ze als je ergens aan de bar hangt. Maar thuis, zonder frituur of getapt bier, heb ik er geen moment aan gedacht. Gek, hoe dat werkt want zodra de mogelijkheid weer bestond, kon ik maar aan één ding denken.

Het zit ‘m in de kleine dingen. En het kan zomaar zijn dat juist die kleine dingen hun belofte wel waarmaken.

 

Mette Dijkstra

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze nieuwe evenementen en krijg geweldige recepten van onze chef.