Kies voor groenten!

Vegetarisch eten in Houten, daarin moeten sommige mensen nog wat aan wennen. Onlangs bij ons aan tafel… “Heb jij geen vlees? Nee, dit keer niet. Ben je vegetariër geworden dan? Nee, ik vind dit gewoon lekker.”

Kies voor smaak en als dat dan ook past in je levensstijl of hoort bij je principes dan is dat mooi meegenomen. Vegetarisch eten is een ondergeschoven kindje geweest. Wij vinden het leuk om met groenten ook toffe bereidingen te maken en je daarmee te verrassen. We zijn niet een volledig vegetarisch restaurant, maar als je verrassend vegetarisch wil eten in Houten dan ben je bij ons zeker aan het goede adres!

 

Wat eet je wel en wat niet?

Soms vinden mensen het handig om andere mensen in vakjes te stoppen. Soms willen mensen graag in hun eigen zelfbenoemde vakjes zitten. Mag allemaal. Het is niet altijd even gemakkelijk om de af en toe afwijkende definities hiervan te doorgronden. Wat is nu eigenlijk een vegetariër, een veganist of een flexitariër? Dat is niet voor iedereen hetzelfde. Wat is lactose intolerant of een gluten allergie, wat als je geen schaal- en schelpdieren lust maar gek bent op coquilles? Ons maakt het niet uit, je bent per slot van rekening niet iedere dag hetzelfde. Afwisseling is een groot goed. Maar als je dan kiest voor een keer iets anders dan moet het wel heel lekker zijn.

 

Groentebereidingen

Bij Dinner at Six worden wij enthousiast van goede groentebereidingen. Onze groenten halen we zo veel mogelijk bij de Groentenakker uit Odijk. We zien het als een uitdaging om juist met groenten te kunnen verrassen. Veel mensen die liever geen vlees of vis eten komen dus vaak bij ons eten. Maar daarom zijn we nog geen vegetarisch restaurant. Wij geloven er in dat het goed is om bijvoorbeeld met z’n allen wat minder vlees te eten. Wat ons betreft gaat het om doseren en bewust kiezen wat je wel en niet eet. Trouwens, uit respect voor onze groentes noemen we deze gerechten ook niet vegetarisch maar noemen we ze groentegerechten. Ons seizoenwild is ook niet ‘carnivorisch’. Uiteindelijk is voor ons maar 1 ding heel belangrijk, het moet vooral heel erg lekker zijn.

 

Vegetarisch eten of anders.

Maar in ieder geval lekker. Dus eet waar je van houdt en waar je op dat moment zin in hebt. Dat mag (maar dat hoeft niet) de volgende keer weer anders zijn. Stap soms is uit je comfort zone en kies niet voor wat je altijd doet en laat je verrassen bij ons. We zullen je niet teleurstellen…

Meteen een kijkje op het menu nemen?