
Gastvrouwschap: het is pure sales
Een goede gastvrouw is een uitstekend verkoper, zonder dat jij daar als gast iets van merkt.
4 maart Lees verderEen goede gastvrouw is een uitstekend verkoper, zonder dat jij daar als gast iets van merkt.
4 maart Lees verderOp de bonnefooi een restaurant binnengaan, doe jij dat nog wel eens?
3 februari Lees verderBij mij hoef je niet per se te zijn voor de geografie van wijn, liever praat ik over waarom je wijn drinkt… Voor de smaak dus.
4 november Lees verderSommige herinneringen bezorgen met terugwerkende kracht roodgloeiende wangen.
6 augustus Lees verderWe leven in een tijd dat eten en drinken niet alleen een levensbehoefte vervult. Genieten ervan is vooral iets moois, en dat begint bij proeven.
30 juni Lees verderWerken in de horeca zou verplicht gemaakt moeten worden - al is het maar voor een jaar.
3 juni Lees verderKen je dat extreme verlangen als je langs een bakker komt waar de geur van versgebakken brood uit de afzuigers de straat vult?
6 mei Lees verderWeet je nog, de eerste aankondiging van de anderhalve-meter-maatregel?
25 april Lees verderIn een stad waar je niets of niemand kent is het éxtra leuk om pareltjes te ontdekken.
3 februari Lees verderHet proeven van wijn gaat gepaard met opmerkelijke handelingen én woorden.
22 januari Lees verderWe draaien het om: het wordt de standaard om ’s avonds te werken en het horecapersoneel viert avonden vrij.
25 december Lees verderHoreca komt in vele vormen en maten, maar bij alle zaken draait het natuurlijk om eten en drinken. Wat maakt nou dat je liever bij de een dan bij de ander komt?
30 september Lees verderDe traditionele menukaart is schaars aan het worden. Maar wat is dan de bedoeling van zo'n kaart met verschillende gerechten zonder volgordebepaling?
21 september Lees verderGewoon, normaal, leuk en lekker. Begrippen waarover in de horeca nogal veel verwarring kan ontstaan.
4 september Lees verderAardappelen, vlees en groenten. Een avg’tje. Niks dat de Hollandse eetcultuur eigenlijk beter weergeeft. Is het al tijd om dit te doorbreken?
25 augustus Lees verderMet de lockdown, door een niet nader te noemen virus, werd er duidelijk welke beroepen er wel en niet essentieel zijn. Maar maakt niet essentieel ook minder belangrijk?
3 juli Lees verderDoor het sluiten van de restaurants heeft de markt van de afhaal-menu’s een sprint genomen. Hing dit al in de lucht of is het een tijdelijke trend?
2 mei Lees verderMeer dan ooit worstelt de horeca met duurzaam werken. Gerechten in verschillende bakjes, tasjes om het in te vervoeren, cocktails in plastic flesjes en geprinte handleidingen. Het duurzame hart breekt. Maar hoe dan wel?!
18 december Lees verder